Сигнал: автобуси оставят ученици в дъжд и вятър в Житница

Сигнал: автобуси оставят ученици в дъжд и вятър в Житница

На нашата поща пристигна сигнал от разтревожени родители, които вече не виждат друг изход освен да се обърнат към ПРОВАТОН. В интерес на децата ще запазим конфеденциалност и няма да публикуваме видеото изпратено до нас, тъй като лесно може да се идентифицират малчуганите.

Оплакването е, че редовния „график”, както се изразяват в писмото си родители от село Житница, оставя ученици на спирката да чакат следващия автобус, в случаите когато има други пътници, които ще си заплатят билетчето и местата не стигат. В такъв случай една конкретна „кондукторка” се разпореждала възрастните, които си плащат билетчето да се качат в автобуса идващ от село Манастир, а учениците да чакат другия „график”.

Прословутата автобусна спирка фигурира в такъв вид в документите на Община Провадия:

Макар снимката да е черно бяла, ясно се вижда, че спирката не е особено приветлива, особено за буйни, живи и здрави малчугани. Пейчицата отвън, на която няколко от децата могат да поседнат или да сложат тежките си чанти, при дъжд се мокри. Такава е и болката на родителите – че децата даже при случай на дъждовно време в един конкретен случай са били оставени на спирката, като автобуса отиващ за Провадия е отказал да ги вземе, а предпочел няколко възрастни от които могат да съберат съответните цени на билетите. Родителите засилват вниманието, че учениците също не се движат гратис, а техните транспортни разходи се плащат от държавата и че „другата кондукторка” не оставя децата.

/преди години аварирал провадийски автобус дълго време престоя на входа на Провадия/

ПРОВАТОН не веднъж е писал за транспортната СХЕМА в Провадия и за БЕЗПЛАТНИТЕ КАРТИ НА ДЕЦАТА. Ако местния управляващ все още позволява да се шикалкави с градския и междуградския транспорт, тогава извода, че ТОЙ СИ ЗНАЕ ЗАЩО не е безпочвен.

Подобни новини

Вашият коментар