Теодора Петкова смени Левон Хампарцумян – вече е изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова смени Левон Хампарцумян – вече е изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова вече официално е изпълнителен директор на УниКредит Булбанк след оттеглянето на дългогодишния директор на банката Левон Хампарцумян.

Оттеглянето на Хампарцумян беше обявено през ноември миналата година. Той беше управител на банката от 2001 г.

Тогава беше обявено, че той ще остане ангажиран с най-голямата банка в България, като ще поеме надзорни функции в нея.

Хампарцумян е утвърдил Теодора Петкова за свой наследник, като тя ще поеме и функциите му на председател на Управителния съвет на банката.

Предстои кадровите промени да бъдат вписани официално в Търговския регистър.

Досега тя беше главен риск директор на банката и член на управителния ѝ съвет. Тя е председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет.

Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.

От 2009 до 2015 г. е директор на управление “Кредитен риск”, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в “Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране”.

Теодора Петкова е член на надзорния съвет на “Уникредит кънсюмър файненсинг” и има многогодишен опит като член на борда на директорите на “Уникредит факторинг”. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на Университета на Минесота и от Vienna University of Economics and Business.

Директорите на УниКредит за Централна и Източна Европа Николо Убертали и Джанфранко Бизани благодарят на Хампарцумян за “успешното управление на банката повече от 18 години”, се казва в съобщението на банката.

“Радваме се, че новият главен изпълнителен директор е вътрешен за организацията, което показва непрестанния ни ангажимент към развитието на хората и потвърждава вниманието, което отделяме на многообразието и баланса на половете.

Теодора има необходимите лидерски умения да продължи успеха на УниКредит Булбанк и се радваме да я приветстваме най-топло в новата ѝ роля”, допълват оттам.

“За мен беше чест да помогна за изграждането на най-успешната българска банка през последните години. Ще подкрепям Теодора в новата ѝ роля и пожелавам на целия екип всичко най-добро занапред”, посочва Левон Хампарцумян, цитиран от банката.

Подобни новини

Вашият коментар