Лечебно гладуване – полезно ли е за тялото?

Лечебно гладуване – полезно ли е за тялото?

Живеем в консуматорско общество, в което купуваме най-различни продукти, с които да задоволим нуждите си, но в повечето случаи изхвърляме доста храна, която не ни трябва. В резултат на това трупаме излишни килограми. Става ли все по-трудно за хората да отслабнат, разкрива д-р Людмила Емилова.

„С колкото повече преработени храни се храним, храни боклуци, толкова по-голям риск е да напълнеем така, че да не сваляме килограми, каза диетологът.

„Щом не се храни човек, той винаги отслабва. Важното обаче е със свалените килограми да изхвърлим отровите в организма. Когато направим правилно лечебно гладуване, изхвърляме отровите“, посочи тя.

Лечебното гладуване е полезно за тялото, стига да се изпълнява правилно, смята специалистът. „Ако се тъпчем с много животински храни ще отслабнем, но ще бъдем по-болни. Колкото повече мазнини свалим, толкова по-добре за тялото. Човек за 20 дни на чай и плодове има значително подобрение на здравето“, добави специалистът по хранене и диетика.

Според д-р Емилова, много диети предлагат режим с много животински храни. При тях се свалят много килограми, но се влошава общото здравословно състояние на човека, който иска да отслабне.

„След голямо преяждане на Гергьовден е хубаво хората да изкарат поне един ден на чай и плодове. Колкото и да са пръскани плодовете, химикалите в тях са в пъти по-малко от тези в животинската храна. След празниците е хубаво да се пие чай от жълт кантарион. Може и чайове от маточина и мента – вечер за по-добър сън. Не можеш да се гавриш с организма си и той да не те предаде накрая. Правилният начин за слабеене е лечебно гладуване“, каза още д-р Емилова.

Подобни новини

Вашият коментар