Гергьовден в с. Момчилово

Гергьовден в с. Момчилово

За поредна година Денят на храбростта и празникът на Българската армия – 6 май, бе отбелязан тържествено в село Момчилово. Този ден жителите на селото честват и като Ден на животновъда. 

По традиция десетки фермери се събраха в центъра на селото и изведоха своите животни. На празника присъстваха и десетки жители и гости на Момчилово.

За да изкажат своето уважение на тържеството присъстваха още кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, заместник-кметът на общината Ирина Маджарова, председателят на Общински съвет – Ветрино Даниела Николова, кметове от населените места в общината и много други гости.

Слово по повод празника произнесе кметът на общината д-р Димитър Димитров, който отправи сърдечни благопожелания към всички присъстващи. Той поздрави и всички именици, като им пожела здраве и берекет.

За настроението на зрителите се погрижиха самодейците при НЧ „Христо Смирненски – 1912“ – с. Момчилово, както и самодейци от гр. Нови пазар с ръководител Тодор Ганчев. С невероятните си изпълненията, те поздравиха жителите на селото по повод един от най-големите български празници.

Както на всеки празник, и днес, на Гергьовден площадът се огласи от необятна българска народна музика, която звучеше за всички, дошли да споделят празника в центъра на селото.

Разбира се неделима част от празника бе и дългото гергьовско хоро, което се изви на площада, както и традиционните гергьовски люлки, на които се полюляха за здраве малки и големи.

Подобни новини

Вашият коментар