Нова ТВ се разделя със Силва Зурлева

Нова ТВ се разделя със Силва Зурлева

Силва Зурлева напуска ръководството на Нова Броудкастинг Груп след 20 години в мениджмънта на медийната група.

Това става ясно от съобщение на Нова ТВ, подписано от новите изпълнителни директори Вяра Анкова и Николай Андреев. Решението идва броени дни след окончателната смяна на собствеността и придобиването на групата от компанията на Кирил и Георги Домусчиеви.

“(Силва Зурлева) е във висшия мениджмънт на медията от 1999 година, като с нейното име се свързва получаването на лиценза за национално ефирно разпространение на телевизията през 2003 година, както и създаването на множество иновативни формати и предавания. Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп цени постигнатите успехи от Силва Зурлева и благодари за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията през годините”, се казва в съобщението.

Силва Зурлева (61 г.) е журналист и преводач от гръцки език, работила е като редактор в БНТ и София прес, а по-късно – и като кореспондент на гръцки медии.
През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България”, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, а от 2009 година е главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

През 2017 г. Зурлева пое временно управлението на дирекция “Новини и актуални предавания” на мястото на Дарина Сарелска, която беше отстранена от позицията след обвинения в цензура от страна на репортера Васил Иванов.

В деня на финализирането на сделката за “Нова Броудкастинг Груп” на 10 април, новите собственици на компанията обявиха, че Силва Зурлева ще остане като член на Съвета на директорите под председателството на Георги Домусчиев.

Новината за напускането й идва по-малко от месец след този анонс.

Подобни новини

Вашият коментар