Радев призова да се задълбочи разследването за офшорни сметки на политици

Радев призова да се задълбочи разследването за офшорни сметки на политици

Президентът Румен Радев призова за задълбочаване на разследванията за офшорни сметки, имоти и фирми на политици, които действат чрез подставени лица. Радев беше гост на празника на Асеновград.

“Вече ясно заявих, че “Апартаментгейт” е само началото, вододел накъде ще вървим”, каза президентът Радев и поясни:

“Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому – да се вихри безнаказаност и беззаконие. Трябват разкрития, трябват присъди, конфискация, връщане на парите”.

На това нещо трябва да се сложи край, допълни Румен Радев и уточни какво е необходимо според него да се направи:

“Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи, и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. Иначе ако и сега бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да мотивират своето въздействие“.

Радев призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци. Той не скри, че диалогът му с изпълнителната власт е труден, но подчерта, че има теми, по които съгласието е важно, като например чуждестранните инвестиции. Каза още, че е оптимист за привличането на стратегически инвеститор от Германия в областта на автомобилостроенето.

Подобни новини

Вашият коментар