Първан Симеонов: Борисов взе кампанията на ръчно управление

Първан Симеонов: Борисов взе кампанията на ръчно управление

Ако ГЕРБ спечели изборите, това ще бъде обяснено като победа на Борисов, ако ги загуби – като загуба на Цветанов, анализира политологът

Борисов прави единственото, което можеше да направи – взе кампанията на ръчно управление. Имаше угорчение у него заради случката с Цветан Цветанов.

Така политологът Първан Симеонов, директор на “Галъп”, коментира развоя на политическата кампания и ролята на премиера Борисов в нея.

Симеонов бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му Борисов се опитва да направи така, че малко по-голямата периферия на ГЕРБ да бъде уплътнена до изборите. Според него на няколко пъти се е случвало БСП да излезе малко напред, но накрая ГЕРб успява да мобилизира по голямата си периферия. По думите му, ако ГЕРБ спечели изборите, това ще бъде обяснено като победа на Борисов, ако ги загуби – като загуба на Цветанов.

В предишната кампания БСП малко изплаши избирателите. БСП печели от това противоборство Борисов – Радев, добави той. Около 1/3 от вота се решава в последните дни, каза социологът.

Говорим по скоро за паритет на двете политичеки партии, каза Евелина Славкова – социлог от Тренд. По думите й, водят се две кампании в ГЕРБ много видно. Дори за европейските избори говорим за битка във вътрешнополитически план, каза още тя. Сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в медийно отношение също може да окаже влияние на кампанията. Един от най-интересните сблъсъците е, когато лидерите на големи партии излязат един срещу друг, каза Славкова.

Подобни новини

Вашият коментар