В Девня: Задържаха под стража домашен насилник, пребил жена си

В Девня: Задържаха под стража домашен насилник, пребил жена си

Състав на Девненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража” на 58-годишния Милко А. Това съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът е обвиняем за закана с убийство, отправена към съпругата му. След 40-годишен брак семейството се разделило скоро. Мъжът  живеел в семейния дом, а жена му се изнесла в къщата на един от синовете им, които са в чужбина.

На 9 май около 23 часа обвиняемият  счупил прозорец на къщата, в която се намирала съпругата му.

За да не изпотроши дома на сина им, жената отключила на Милко да влезе.  Обадила се и на сестра си.  Пред нея мъжът ударил два пъти в главата жертвата си и й нанесъл 4 ритника, след като тя  паднала на земята. По време на побоя Милко се заканил да убие жена си.

Жертвата на домашния насилник подала жалба и медицинско свидетелство  на следващия ден. Жената приложила и  две медицински от предишни побои, които Милко й нанесъл.

Районната прокуратура в Девня задържала за срок до 72 часа домашния насилник и внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Определението, с което съдът наложил най-тежката мярка за процесуална принуда на 58-годишния обвиняем, подлежи на обжалване пред Варненския оръжен съд.

Подобни новини

Вашият коментар