Доган занули прогнозите на социолозите

Доган занули прогнозите на социолозите

Предизборната кампания за Европейски парламент реално сега започна

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган занули прогнозите на социолозите с посланието си към избирателите и симпатизантите на движението.

За първи път след неговото оттегляне от политиката в разгара на предизборна кампания той не отправя призив, а иска прошка от разсърдените и разочарованите.

Ахмед Доган се обръща към партийния актив на ДПС, но неговите думи ще отекнат сред симпатизантите на основните политически опоненти. Подредбата на всяка партийна листа е рожба на компромис и надежда за победа. Реденето на партийните кандидати е и мръсна работа.

Ахмед Доган показа, че

има смелостта да иска прошка от разсърдените и разочарованите.

Сега на ход са големите политически партии. В разгара на имотния скандал ГЕРБ не трябва само да взема оставките на министри и депутати, но и да покаже политическа воля, че опетнените от скандала нямат място на ръководни постове в партията. Вземането на принципна позиция, че Цветан Цветанов не може да е заместник-председател на партията само ще донесе позитиви. Преди месец кметът на София Йорданка Фандъкова ясно заяви, че Цветан Цветанов не трябва да заема управленски позиции в ГЕРБ.

В по-сложна позиция е лидерът на БСП Корнелия Нинова. От месеци тя води хтонична битка срещу включването на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в листата за европейските социалисти. Стигна се до среднощен партиен пленум, който за малко да бламира Корнелия Нинова. Социологическите резултати ясно показват, че в разгара на скандала с имотите на властта социалистите не могат да „дръпнат“ рязко напред.

Посланието на Ахмед Доган е и лъч надежда.

Избирателите ще искат от политиците не само гръмки обещания, но и прошка. Поставена е точка и на мита за твърдия електорат на Движението на Сокола.

От изборите за Европейски парламент за всеки следващ политиците от ДПС ще трябва активно да работят за подкрепата на избирателите.

Това е червена светлина и за останалите политически сили, че социологическите нагласи в Родопите и Лудогорието не са предрешени. С две думи политиците трябва да бъдат добри пастири и да се грижат за всеки един избирател.

Почетният председател на ДПС призова изборите за Европейски парламент трябва да се решават от визионерите за бъдещето, а не от обсебените от корупция, жилищни квадратури и партийни постове.

С ясното акцентиране на младите в политиката Доган индиректно намеква за нуждата от обновяване в политиката ни, където през последните десет години доминира ГЕРБ.

Почетният председател на ДПС занули прогнозите на социолозите. Доган започна обратното броене до изборите за Европейски парламент.

България

Подобни новини

Вашият коментар