Офшорните сметки влизат в играта. “Пеевски&Сарая” отвръща на удара, атака след срещата “Цацаров-Радев”, или “Пунта мара”?!

Офшорните сметки влизат в играта. “Пеевски&Сарая” отвръща на удара, атака след срещата “Цацаров-Радев”, или “Пунта мара”?!

Офшорните сметки на фигурите във властта влизат в играта. “Пеевски&Сарая” ли отвръща на удара след оставката на Румен Порожанов или това резулатат от срещата “Цацаров-Радев”? В неделя в Асеновград президентът Румен Радев призова за проверки на офшорните сметки. Или е планиран ход на финала на предизборната кампания за “изпиране” на овластените? “Пунта мара” или война?!

“В задкулисието се замерят не с евродоклади, а с извлечения от офшорни сметки. Нарушаването на Омертата и “компромат” от чужди служби за офшорни сметки на управляващите може да реши мача”, написахме след оставката на Румен Порожанов във вторник. В сряда в играта влязоха нашите служби.

alt

Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от ръководството ДАНС цялата налична информация, включително от финансовото разузнаване, относно банкови сметки в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица, съобщиха от прокуратурата.

Темата за офшорните сметки бе вкарана в медиите от бивши генерали от службите.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар