Филмите от Кинофестивалa в Кан 2019, на които сме хвърлили око

Филмите от Кинофестивалa в Кан 2019, на които сме хвърлили око

Макар и бавно, първата вълна от хитови филми на 2019 г. вече започва да се надига. Кинофестивалът в Кан е едно от най-важните събития в киното и вторият (след фестивала Сънденс през февруари) кинофорум за годината, който предвещава кои ще са най-добрите заглавия на годината.

Всички очи в киното от 14 май досега са насочени към френската ривиера и това ще продължи до 25 май, когато журито в Кан, начело с режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту, ще избере тазгодишните победители.

Добрата тенденция, която се откроява в последните години, е, че европейските кинофестивали престанаха да бъдат запазена територия само за класическите фестивални филми. Към момента е намерен относително добър баланс между това да се показва кино, което трудно би се харесало на масовата публика, и блокбъстъри, които оскарите с радост биха наградили в името на по-високия рейтинг.

Тазгодишният Кинофестивал в Кан е събрал в различните си категории всякакви филми. От биографична драма с фантастични елементи за Елтън Джон, през класика Педро Алмодовар и последния му филм, филм за зомбита на Джим Джармуш и евентуалното завръщане (надяваме се) на канадеца Ксавие Долан.

За повечето от тези филми не е ясно кога ще получат разпространение по кината. Въпреки това има голям шанс за тях да продължава да се говори с напредването на година.

В галерията горе сме събрали няколко филма от “Кан” 2019 г., които ние със сигурност ще гледаме при първа възможност и препоръчваме и на нашите читатели да последват примера ни.

Официалният постер на кинофестивала в Кан тази година. На снимката е френската режисьорка и пионер на френската нова вълна в киното Анес Варда, по време на снимките на дебютния й филм, La pointe courte.

Подобни новини

Вашият коментар