Овации за Once Upon a Time in Hollywood и Тарантино

Овации за Once Upon a Time in Hollywood и Тарантино

25 години след като Тарантино спечели Кан с “Криминале”, режисьорът се завърна с премиерата на Once Upon a Time in Hollywood. Излъчването на филма на френския кинофестивал накара публиката да посрещне Тарантино с 6-минутни овации.

Брад Пит и Леонардо ди Каприо – актьорите в главните роли на филма – също предизвикаха фурор, когато се появиха заедно, в компанията на Марго Роби на червения килим.

Междувременно се появи и нов трейлър на филма, който можем да очакваме по кината през юли.

Вижте го тук:

Когато се замислим за световноизвестни готвачи, името на Джейми Оливър определено излиза на преден план. Очаквано и при такава слава неговата верига италиански ресторанти Jamie’s Italian би трябвало да е сред най-успешните по света. Затова и се оказва такава изненада, че компанията зад тези ресторанти обявява фалит и затваря почти всички свои локации.

43-годишният Оливър е добре позната личност във Великобритания и не само, благодарение на неговата поредица от телевизионни предавания за готвене. Той основа своята верига изискани ресторанти под марката Jamie’s Italian през 2008 г. и групата от заведения се разрасна с годините.

Официално компанията, управляваща ресторантите на Джейми Оливър е преминала под административно управление, което е форма на защита от кредитори при фалит, и назначи консултантската фирма KPEG да следи процеса.

Очаква се 22 от общо 25 ресторанта от веригата да затворят врати. Други два от ресторантите ще продължат поне за известно време да работят, докато администраторите решат съдбата им.

Самият Оливър, известен по света с готварските книги и телевизионните си предавания, заяви, че е “дълбоко натъжен от този развой на събитията” и отправи благодарност към всички служители и доставчици, влагали сърце и душа в компанията повече от десетилетие.

За почитателите на готвача остава утехата, че останалите негови вериги – пицариите Jamie’s Pizzeria и ресторантите Jamie’s Deli ще продължат да работят, както и ресторанта му Fifteen Cornwall в Уотъргейт бей.

И докато Джейми Оливър се бори с тежката обстановка на ресторантьорския бизнес във Великобритания, една от най-обещаващите млади актриси – Ел Фанинг е трябвало да се бори за въздух.

Младата актриса заяви, че е припаднала по време на вечеря на кинофестивала в Кан, а причина за това е била роклята й, която била твърде тясна и й пречела да диша. 21-годишната актриса е колабирала по време на вечеря за приза “Шопар” в Кан. По-късно Фанинг публиква снимка в Instagram, с която успокои феновете си, че е добре след инцидента.

Фанинг е в журито на кинофестивала в Кан. Тя е първият толкова млад член на журито, което присъжда наградата “Златната палма”. Освен това тя беше и една от звездите на червения килим при откриването на фестивала.

Междувременно от научния свят също произвеждат интересни новини. Така например изследване на американския професор биолог от тексаския университет “Райс” Скот Соломон евентуалната колониализация на Марс може а доведе до неочаквана опасност за хората, живеещи на земята.

Според него при развитие на човешки живот на Марс само след няколко поколения евентуалните сексуални контакти между жители на Земята и жители на Червената планета може да се окаже потенциално опасен за земляните.

Тезата на Райс е, че населението на Марс ще еволюира по различен начин от това не Земята. Те ще имат по-плътни кости, ограничено виждане на далечно разстояние, ще са с различен цвят на кожата и с по-добра усвояемост на кислорода. Имунната им система ще бъде доста по-различна от нашата. Именно това обстоятелство може да направи опасни половите контакти между земляните и “марсианците”.

Проф. Скот Соломон изтъква, че всяко дете се ражда на нашата планета с от 20 до 120 генетични мутации. За родените на Марс това число ще бъде значително по-голямо, тъй като радиацията там е много-по силна.

Подобни новини

Вашият коментар