МВР-Варна към абитуриентите: Бъдете толерантни и разумни на пътя

МВР-Варна към абитуриентите: Бъдете толерантни и разумни на пътя

Да спазват правилата за движение по пътищата, да шофират със съобразена скорост, да не сядат зад волана след употребата на алкохол, да бъдат толерантни към другите участници в движението и да не помрачават празника си с необмислени постъпки, съветват абитуриентите от Областната дирекция на МВР във Варна.

Ако не сте правоспособен водач, не демонстрирайте шофьорските си „умения“ точно на бала. Не се показвайте през прозорците и люковете на автомобилите, не сядайте върху рамките на вратите, съветват още от МВР-Варна.

Във времето на провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол на местата за събиране на абитуриенти и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишават се изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за засилен контрол за използването на общоопасни средства.

Служители на „Пътна полиция” ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на  извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци,  неправилни  рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки.

Подобни новини

Вашият коментар