Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с ЮНЕСКО

Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с ЮНЕСКО

Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле пристигна на двудневно посещение в България по покана на президента Румен Радев.

По време на разговора Радев и Азуле са обсъдили основните приоритетни проекти в образованието, науката, дигитализацията на културното ни наследство.

Президентът съобщи, че са обсъдили и последните открития в Черно море, подводното археологическо наследство. „Откритото е на световно ниво. Имаме подкрепата на г-жа Азуле откритията да бъдат изучени пълномащабно и като следваща стъпка да развием подводен туризъм.

От своя страна генералният секретар на ЮНЕСКО заяви, че приоритет на организацията е развитието на новите технологии като етична рамка и равенството между мъжете и жените.

В рамките на официалното посещение ще бъдат обсъдени и перспективите за бъдещо разширяване на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО в областта на образованието, науката и опазването на културното наследство.

В програмата са включени срещи на Азуле с премиера Борисов, вицепремиера Захариева, вицепрезидента Илияна Йотова, ректора на СУ „Св. Кл.Охридски“ проф. Атанас Герджиков.

Подобни новини

Вашият коментар