Андрей Райчев: Борисов спря разпада, но епохата на големия ГЕРБ свършва

Андрей Райчев: Борисов спря разпада, но епохата на големия ГЕРБ свършва

Премиерът Бойко Борисов спря разпада на своята партия, заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев. Според него с резултатите от гласуването на европейските избори не е имало протестен вот за ГЕРБ.
Същевременно основният им опонент БСП, не се мобилизираха. Резултатите показват, че ДПС не са в здраво положение, смята Райчев.

“Разпадът на патриотите беше авантюра на Красимир Каракачанов или той спечели”, коментира той изборните резултати за ВМРО.

Райчев обаче беше внимателен с крайните изводи, защото по думите му – “Все още виждаме какво са ни казали хората, а не какво има в урните. Преди 21:30 часа не казвайте резултатите”.

За Андрей Райчев между Нинова и Станишев разликата е идейна, а не кой да седи на власт (на лидерския пост – б.р.). Станишев е за мигрантите и за Истанбулската конвенция, Нинова е за обратното. Зад това стоят две линии, обясни социологът.

Според Райчев водачът на листата на БСП Елена Йончева не е политик, тя се изказва като активен гражданин. Ако водач беше друг, нямаше да има повече гласове от партийното ядро, категоричен е Райчев
По думите на Райчев обаче „епохата на големия ГЕРБ свършва. Десетте години приключват“. Според социолога вътрешната опозиция на Нинова вътре в БСП е слаба. Лидерът се избира пряко, а партията я харесва, подчерта Райчев.

Според Любен Дилов-син премиерът сам си е направил телевизия – по Фейсбук той излъчваше непрекъснато своите изяви в последните дни. Борисов направи one-man-show, заяви Дилов. Според него БСП е голям губещ.

Подобни новини

Вашият коментар