Горанов: Тези избори ги спечели Борисов, може още дълго да кара джипа

Горанов: Тези избори ги спечели Борисов, може още дълго да кара джипа

ГЕРБ не е изчистил имиджа си, но не трябва да се бичуваме, заяви финансовият министър

Със сигурност тези избори ги спечели Бойко Борисов, заяви финансовият министър Владислав Горанов на влизане в партийната централа на финала на изборния ден.

Според него заслугите за победата на ГЕРБ са “на първо място на премиера и това, че структурите успяха да се мобилизират, стимулирани от неговите насоки”.

13 юни наближава, това е едно ново начало за Борисов. Не мисля, че е време да се оттегля. Бях с него, пътувах с него, може още много дълго още да управлява джипа”, отсече Горанов с намек и за предстоящия 60-годишен юбилей на премиера. Попитан за бъдещето на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, за грешките и за прошката, финансовият министър коментира, че това вече е “анализ за лидера”.

“Борисов е фактор който всеки обича да подценява и точно в момента, в който го подценят, той се появява. На него това му е талантът, винаги са го подценявали, от 2006 насам”, категоричен беше Владислав Горанов.

“Със сигурност грешките, които направихме, ерозират партията. Не мисля, че ГЕРБ е изчистил своя имидж, но в същото време не трябва да се бичуваме”, смята още финансовият министър на фона на ехото от Апартаментгейт. По думите му в скандалите около имотните сделки има и хора, които не са от ГЕРБ. Положителното, според него, е, че при подобен тип скандали политическата класа си прави изводи как трябва да се държи.

Вижте всичко най-важно и интересно от деня на вота.

Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел, анализира още той. Хората очакват резултати за себе си, а не негативна кампания, разкритикува Горанов социалистите.

За втори път социологията даваше предимство на БСП, но са заложили на една кампания, която отдалечи хората от политиката.

“Твърде рано е да се радваме, добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и дава перспектива”, обобщи финансовият министър.

Ниската избирателна активност Горанов обясни с това, че има много хора, които са извън България и пътуват.

Подобни новини

Вашият коментар