Невероятно, но факт! За Брюксел заминава Андрей Слабаков, а не Лиляна Павлова

Невероятно, но факт! За Брюксел заминава Андрей Слабаков, а не Лиляна Павлова

Колкото и да изглежда невероятно, като евродепутат за Брюксел все пак ще замине абсолютно неподготвеният евробунтар Андрей Слабаков, а не бившият евроминистър Лиляна Павлова.

Интригата кой е от двамата ще вземе прословутия “седми” мандат на ГЕРБ се върти от вчера и държи в инфарктно напрежение щабовете на ГЕРБ и на ВМРО.

Последните данни на ЦИК сочат, че ГЕРБ леко вдига резултата си до 30,94%. Това създаде очакванията, че ГЕРБ ще спечели седмото депутатско място, което в листата е отредено за Лиляна Павлова.

В същото време ВМРО регистрира лек спад от 7,84% от вчера на 7,42% днес. При ВМРО обаче е най-голям остатъкът, което предопределя изхода от интригата – този “блуждаещ” евродепутат отива при ВМРО, а не при ГЕРБ, които са с най-малък остатък.

Разбира се, отново правим уговорката, че все още нямаме официалните данни, които ЦИК обещава, че ще публикува утре.

За момента разпределението на евродепутатските места е следното:

ГЕРБ – 6

БСП – 5

ДПС – 3

ВМРО – 2

Демократична България – 1

„Скъпи приятели, независимо от крайното разпределение на мандатите между политическите сили, искам да благодаря на всички български граждани, които упражниха правото си глас в тези важни за Европа и България избори. Това написа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова във “Фейсбук”.

“Благодаря на избирателите на ГЕРБ, че направиха така, че България да не се отклони от пътя си в една по- силна и обединена Европа.

Изключително благодарна съм на тези от вас, които ме подкрепиха преференциално. Тези гласове означават много за мен. Тълкувам ги като оценка за моята работа не само по Председателството, но и в годините назад като регионален министър и депутат. Винаги съм се интересувала от мнението на хората, търсила съм това мнение, съобразявала съм се с него и доколкото са ми стигали силите, съм се опитвала да бъда ефективна и полезна – смятам, че това е смисленият начин да се прави политика.

Тази европейска кампания ми показа ясното осъзнаване у всички нас, че Европа, това сме ние. Благодаря на колегите от ГЕРБ от цялата страна, които доказаха, че всичко се преодолява с единство и вяра.

Но най-вече благодаря на всички вас за безбройните срещи, споделянето, добрите думи, изричането на проблемите, търсенето на решенията, усмивките, положителната енергия, доверието, куража”, написа още Павлова.

Подобни новини

Вашият коментар