ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” В С. ПЧЕЛНИК ЧЕСТВА 125-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” В С. ПЧЕЛНИК ЧЕСТВА 125-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

В навечерието на 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, Основно училище „Христо Ботев” с. Пчелник отбеляза с тържествен концерт патронния си празник и 125-годишнината от своето основаване.

„Цялата учебна година премина под знака на тази забележителна годишнина. Събитията, които се случваха през това време бяха пряко свързани с юбилея” – съобщи директорът на училището г-жа Таня Михалева.

В съботната вечер зрителите се насладиха на богата музикално-артистична програма. Акцент на тържество бе поставената сценка за героизма на Христо Ботев и Ботевите четници. Малките артисти бяха облечени в четнически униформи, което придаде допълнителна емоция на изпълнението им. Концертът завърши със заря, която бе осигурена от ръководството на община Долни чифлик.

Във връзка с юбилея е издадена и книжка, която разказва за 125-годишнината на училището.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова, Лиляна Петкова – кмет на с. Пчелник, директори на училища и на детски градини от общината, Надя Борисова – секретар на читалището в с. Пчелник, членовете на Обществения съвет към училището, бивши директори, учители и служители на училището.

Подобни новини

Вашият коментар