LG стартира продажбите на първия в света 8К OLED телевизор

LG стартира продажбите на първия в света 8К OLED телевизор

За него все още няма създадено съдържание, но пък цената му е астрономически висока

8К OLED телевизорите официално са факт от тази седмица, след като LG започна да приема поръчки за най-модерния потребителски тв екран, пише The Verge и уточнява, че заявките стартират за Южна Корея.
Телевизорът 88ZD има 88-инчов OLED дисплей с 8К Ultra HD резолюция (7680 x 4320) – това е четири пъти повече пиксела от сегашните 4K екрани. Самият OLED панел пък е най-големят, който LG някога е предлагала с телевизор.
Важно е да се отбележи обаче, че към момента в света все още не съществува никакво 8К съдържание, което да бъде гледано на такъв екран. И това вероятно няма да се промени скоро, пише изданието.
Иначе, LG работи по второто поколение на своя Alpha 9 8K процесор, който използва алгоритми за дълбоко обучени. Благодарение на тях на изображенията може да бъде помогнато да добият по-голяма прецизност на по-висока резолюция. Изкуственият интелект ще послужи и за генерирането на по-добър съраунд звук.
Иновативните технологии в телевизора изстрелват и цената му до космоса. На дребно устройството ще струва 50 млн. вона (около 42 000 долара), според The Verge. Предварителните поръчки през този месец все пак ще излязат малко по-изгодно на клиентите, които ще платят цена от 40 млн. вона (около 34 000 долара).
Най-новият телевизор на LG ще се появи и на пазарите в Северна Америка и Европа, като това се очаква да се случи през третото тримесечие на тази година.

Подобни новини

Вашият коментар