Борисов за бившата комунистическа власт: Тези престъпници..

Борисов за бившата комунистическа власт: Тези престъпници..

”За комунистите няма по-добро от чуждите пари. За съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно”. Популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва да предлага безплатни неща. Безплатни неща в живота няма. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят”, заяви по време на Петия годишен бал на КРИБ премиерът на България Бойко Борисов.

”Ще трябва да вдигаме данъците накрая. Държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Комунистите най-обичат чуждите пари, да ги вземат, както 1944 г. за една нощ са отишли и са иззели всичко – и къщи, и предприятия, и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят колегите?”, запита Борисов.

”Кремиковци, азотно-торовите заводи, които отровиха почвата, а на 1 май ни изкараха да правим манифестация в София, когато валеше дъжда от Чернобил. Тези престъпници..”, разгневи се министър-председателят.

”Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика: да е безплатно всичко! Приходните агенции работят на макс, затова има пари в държавата. Защо БСП и ДПС като управлявахте заедно, не го направихте това, защо не махнахте данъците? Няма да се връщаме през 2 години, за да ви оправяме финансите. Този популизъм, в който всеки иска всичко да е безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Здравият разум е напуснал и тези, които зная, че са разумни”, прогнозира той.

”Можете да разчитате на нас, че няма да пипаме данъците. Те са най-добрата среда, която България може да си позволи. На финала сме за чакалнята за Еврозоната. Това е добре – ще спре изкушението на банките в лошите кредити. Който не иска – има и Европа на втора скорост. Но ние не искаме да оставаме там. Ние искаме да си гарантираме еврото”, декларира Бойко Борисов.

”Благодарение на външната ми политика, вие забравихте и не знаете какво е десетки хиляди мигранти да се разхождат по улиците. Това не е даденост! Можете да разчитате, че ще продължим да толерираме малкия и средния бизнес”, добави още той.

София / България

Подобни новини

Вашият коментар