“24 часа” отличи Вълчи дол, Аврен, Девня и Аксаково като образцови общини на Североизтока

“24 часа” отличи Вълчи дол, Аврен, Девня и Аксаково като образцови общини на Североизтока

15 общини от четирите области на Североизточна България – Варненска, Шуменска, Добричка и Търговищка бяха отличени във вторник в кампанията на “24 часа” “Образцова община”. В нея всичките 265 общини се сравняват по обективни критерии, за да бъдат отличени добрите практики в местното самоуправление. “Убедени сме, че само чрез развитие на общините може да бъде постигнато развитие на страната”, каза на церемонията във Варна главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев.

Кметът на Вълчи дол Георги Тронков взе наградата за умен град. Отличието му връчи регионалната мениджърка на партньорите на инициативата от “Виваком” Радосвета Петрова.

Кметът на Девня Свилен Шитов получи наградата за градски дух от областния управител на Варна Стоян Пасев.

Главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев даде наградата на зам. кметицата  на Аврен Живка Костадинова. Аврен е малката община с високи възможности за културен живот.

Кметът на Аксаково Атанас Стоилов и регионалната министърка Петя Аврамова. Аксаково е победител в категорията “Благосъстояние”.

От 20121 г. европари и за селата към големите градове

От следващия програмен период, който започва през 20121 г., сегашните бели петна, каквито са селата към по – големи общини, вече ще бъдат финансирани. Това обяви регионалната министърка Петя Аврамова на конференцията “Образцова община” във Варна.

 

Подобни новини

Вашият коментар