Празник на община Ветрино – 40 години

Празник на община Ветрино – 40 години

На 8 и 9 юни в село Ветрино ще се проведат празненствата по случай 40-годишнината от създаването на община Ветрино. Поканени са бившите кметове на общината, областният управител, всички кметове на общините във Варненска област и много други гости.

В първия ден празникът ще започне в 18.00 часа на лятната сцена във Ветрино с тържествен водосвет и официално откриване. Празничната част ще започне от 19.00 часа с участието на балетна формация „Каприз“, след което жителите и гостите на общината ще бъдат поздравени от народния певец Николай Гурбанов.

От 19:30 часа празникът ще продължи с концертна програма на домакините от НЧ „Просвета – 1905“ с. Ветрино, а от 20:30 часа участие ще вземат българските поп изпълнители Рафи и Трио Тринити. Първият ден от празненствата по случай 40-годишния юбилея на общината ще завърши със светлинно и огнено шоу, както и празнична заря.

На 9 юни празникът ще започне в 10:00 ч. с оркестър „Каба гайди“ от Родопите, след което ще продължи с концерт на читалищата и детските градини на територията на общината. Програмата предвижда фолклорен празник и с участието на гост изпълнители. От 13.30 часа лятната сцена ще бъде огласена от звуците на необятната българска народна музика с изпълненията на оркестър „Канарите“.

Подобни новини

Вашият коментар