Девненски фестивал ни връща назад във времето (ВИДЕО)

Девненски фестивал ни връща назад във времето (ВИДЕО)

В Девня се провежда днес четвъртото издание на античния фестивал „Марцианопол – животът в древния град“, съобщават организаторите.

Фестивалът ще се проведе при вход свободен на 8 и 9 юни от 11 часа сред руините на амфитеатъра в кв. „Река Девня“.

Вярвате ли, че можете да пътувате във времето? Че с лекота можете да се върнете назад, далеч назад, чак до Древността, когато римските легионери са марширували по улиците, гладиатори са се сражавали на Арената пред погледа на Императора, търговци са продавали стоката си.

Наистина ли? Mожем отново да почувстваме живота на Античния град. На 8 и 9 юни в амфитеатъра на Девня ще се проведе фестивалът „Марцианопол – животът в Древния град“. Участниците са вече от 100, представители на групи за историческа възстановка от градовете Клуж-Напока и Констанца (Румъния), Свищов, София, Ямбол и Варна. Публиката ще се наслади на истински боеве на Арената, демонстрации на бойна техника, сражения между римски легионери и варвари, зрелищно погребение на знатен войн, робски и занаятчийски пазари. Вълнуващото приключение започва в 11.00 часа събота и неделя, а входът е СВОБОДЕН.

„Марцианопол – животът в Древния град“ се провежда за поредна година под егидата на Община Девня и се налага като едно от водещите културни събития в региона. Изминалите издания са посетени от хиляди зрители, а програмата става все по- наситена и интересна. Тази година се очакват рекорден брой участници, а това гарантира изключителен спектакъл!!!

Очакваме ви на 8 и 9 юни от 11:00. Нека се потопим в магията на Миналото и видим как оживява Античният град!

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Подобни новини

Вашият коментар