Антон Кутев: Нинова ще се запомни, успя да промени БСП

Антон Кутев: Нинова ще се запомни, успя да промени БСП

Този пленум изчисти позициите и смятам, че вървим в правилната посока. Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ членът на Националния съвет на БСП и зам.-председател на ПГ на “БСП за България” Антон Кутев. 

Има много обяснения за загубата на европейските избори. 130 000 гласа разлика е много, убийствена е. Не може една от най-големите и най-стари партии у нас като БСП да изпада в популизъм. Не може вместо да търси решения, да излиза от парламента. Ако изпада в популизъм, това е резултатът, заяви Кутев.

Той коментира и оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова. Освен Тодор Живков и Станишев никой не е бил председател на БСП повече от три години. Факт е, че Корнелия ще се запомни. Тя успя да промени партията. Направи много полезни неща и много грешки. Една от тези грешки е, че се скара с много хора. Но това не означава, че нямаше постижения. Тя постоянно скачаше от риск в риск, залагайки себе си. Например спечелването на президентските избори беше нейна заслуга. Тя изправи БСП след президентските избори, посочи социалистът.

Според него изборът на нов председател на БСП трябва да стане по ясни правила. По думите му такива правила в момента няма.

Лидер на БСП трябва да стане човек, който наистина иска да стане министър-председател и да иска да промени държавата, заяви Кутев, като уточни, че той няма такава амбиция. Има такива и млади хора, има и в по-възрастовия диапазон. БСП има много ярки личности, каза оше Антон Кутев.

Подобни новини

Вашият коментар