БСП-Стара Загора: Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!

БСП-Стара Загора: Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!

Членовете на общинското ръководство с притеснение и загриженост обсъдиха темите за вътрешно партийно разделение и се обявиха за действия, които да обединяват и обновяват партията.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!

За това призова Общинският съвет на БСП-Стара Загора на разширено заседание, което отчете действията в предизборната кампания за ЕП, съобщават от пресцентъра на партията.

„Резултатите от евроизборите не са повод за подобен акт. БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си, въпреки че остана втора политическа сила”, направиха равносметка членовете на партийния съвет, които анализираха в детайли резултатите.

В дискусия те изразиха своето несъгласие и заявиха, че Нинова трябва да остане начело на партията, за да води БСП към успешни местни избори.

Членовете на общинското ръководство с притеснение и загриженост обсъдиха темите за вътрешно партийно разделение и се обявиха за действия, които да обединяват и обновяват партията”.

Припомняме, че оставката на лидера на БСП трябва да бъде обсъдена на предстоящия конгрес на партията, който е в неделя. Огромна част от ръководството на БСП смятат, че оставката на Нинова е грешен ход, който ще вкара партията в задънена улица.

Вътрешната опозиция обаче ще настоява Корнелия Нинова да се оттегли и най-висшият партиен форум да избере нейн заместник до изтичането мандата на това партийно ръководство, което е след година. Някои от най-яростните нейни критици се виждат като бъдещи председатели на партията, предупреди Овчаров на последния партиен пленум. Според него оставката на Нинова вкарва партията в юридически неразрешим казус, който ще създаде хаос в партията.

Подобни новини

Вашият коментар