Народни представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Ветрино за празника  на общината

Народни представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Ветрино за празника на общината

Народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова, Нели Петрова и Емилия Милкова бяха сред официалните гости на празника, с който община Ветрино отбеляза 40 години от създаването си.

Тържеството започна с водосвет, който бе отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. На церемонията присъстваха кметовете на Девня, Дългопол, Каспичан, общински съветници, представители на местни и държавни институции, множество граждани.

„Изразявам своята признателност към всички, които с труда си утвърждават Ветрино като българска община с изявени традиции. Нека заедно да отстояваме интересите й! Нека все така с достойнство и мъдрост да работим за авторитета на нашата община, за превръщането й в предпочитано място за живот, в приветлив и гостоприемен дом не само за нас, но и за нашите деца”, каза в приветствието си кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров. „В съвременния свят няма големи и малки общини, а общини с големи и малки амбиции. Наш дълг е да запазим наследеното, да умножим направеното в днешно време и да го предадем на идните поколения”, изтъкна още кметът.

„Ветрино се развива и е хубаво, че кметът Димитър Димитров и екипът му усещат Вашата подкрепа – нещата се случват, когато всички обединят усилията си, за да вървят уверено напред”, заяви в обръщението си към присъстващите варненският народен представител Емилия Милкова. По думите й във Ветрино има силен дух, традицията е жива и ще бъде пренесена във времето. „Бъдете здрави и успешни и мечтайте смело, защото колкото по-големи са мечтите Ви, толкова повече ще постигате”, пожела от името на парламентарните си колеги депутатът от ГЕРБ Емилия Милкова.

Празникът, започнал в събота вечерта, ще продължи и днес с богата концертна програма, в която ще се включат и съставите към читалищата и пенсионерските клубове, както и малките таланти от детските градини в общината.

Подобни новини

Вашият коментар