Прокуратурата влезе в офиси на Прокопиев

Прокуратурата влезе в офиси на Прокопиев

Спецпрокуратурата e влязла в бизнес сграда в центъра на София, където се помещават офиси на “Алфа Финанс холдинг”, свързвана с бизнесмена Иво Прокопиев.

Към момента не е ясно за какво е акцията срещу медийния магнат. Припомняме, че той вече има едно обвинение покрай продажбата на акции от приватизирания от него завод “Каолин”. По тази сделка преди година срещу него стартира разследване за пране на пари в качеството му на председател на Съвета на директорите на “Алфа Финанс холдинг”.

Разследването срещу Прокопиев започна през април 2018-а след сигнал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/.

В извършената проверка от КПКОНПИ бяха посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване за пране на пари, касаещо продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ АД акции от капитала на „Каолин“ АД, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20.12.2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“.

Тогава към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Константин Ненов и Иван Ненков.

България

Подобни новини

Вашият коментар