И къща за гости в Белослав е изрядна

И къща за гости в Белослав е изрядна

Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд “Земеделие” провериха предложение за преустройство на етаж от съществуваща сграда в къща за гости в Белослав.

Бенефициентът кандидатства за субсидия от 105 375 лв. Проектното предложение на този етап е одобрено от Местната инициативна група “Аврен-Белослав и предстои да се разгледа от ДФЗ.

Собственикът на имота обяснява, че една от основните причини да кандидатства за изграждането на къщата за гости, е че в Белослав няма изградено място за настаняване.

Проектът включва основно ремонт на етажа, обзавеждане на 8 стаи, ремонт на покрива и монтиране на фотоволтаична система.

Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Предстои да бъде проверен само още един от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че започва проверка на 288 къщи за гости, които са финансирани с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година и за които 5-годишният мониторингов период вече е изтекъл.

Вчера стана ясно, че и къща за гости в Нови пазар е издържала проверката на ДФЗ.

На 10 юни земеделски експерти провериха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия. Това беше втората от обявените от министър Десислава Танева 14 проверки на подадени проекти. Преди това от ведомството провериха и къща за гости в Лясковец, за която също заключиха, че е напълно изрядна.

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта

По-късно през деня бяха извършени проверки на още две проектни предложения – хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни според МЗХГ и ДФЗ.

До момента заради констатирани нередности субсидията си трябва да върне само друга къща за гости в Гургулят, която според информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.

Подобни новини

Вашият коментар