Ще се увеличи ли цената на Bitcoin-а след 18-и юни?

Ще се увеличи ли цената на Bitcoin-а след 18-и юни?

Facebook навлиза на пазара на криптовалутите и това може да промени всичко. Или нищо.

Facebook е най-голямата безплатна онлайн мрежа в света, предлагана на над 70 езика и променила живота на милиони от 4 февруари 2004 година насам.

Новината около компанията на Марк Зукърбърг е, че регистрира името на нова платежна мрежа в Женева с кодово име „Везни“. Според данни на Ройтерс Facebook  е заинтересованата страна, която ще предостави финансови и технологични услуги за разработване на нужните софтуер и хардуер. След навлизане в сферата на криптовалутите от страна на социалната мрежа се смята, че Bitcoin ще увеличи цената си на над 10 000 долара до края на лятото.

Но какво значи това за потребителите и собственици на бизнес?

фейсбук криптовалута

Със създаване на тази нова мрежа Facebook ще има всички възможности да монетизира криптовалутата и да спечели от това, превръщайки се в своеобразна блокчейн банка.

Имайки предвид факта, че компанията изкарва парите си почти изцяло от дигитална реклама, логично е да направи стъпка към създаване на

следващи елементи от самодостатъчна и затворена система.

С пускането на новата платежна мрежа ще е интересно да се наблюдава и движението в цените на Bitcoin-а, както и на другите децентрализирани криптовалути.

Предполага се, че с навлизане в блокчейн технологията Facebook със своите над 2 милиарда активни потребители месечно, ще стимулира много повече хора да проявят интерес и да навлязат в крипто ерата. Това би довело и до още една голяма промяна в света на парите – легитимиране на блокчейн технологията и крипто пазара. Това всъщност  е и най-големият потенциален бонус, тъй като до момента този вид съхранение на финансите все още е силно ограничен до по-финансово грамотните потребители и не открива масово приложение.

Подобни новини

Вашият коментар