Ангел Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един народ – българският!

Ангел Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един народ – българският!

“Гоце Делчев е роден в българско семейство, пише писма на свои приятели “какво да правим, като сме българи”, кой е професорът Драги, да нарича Гоце Делчев какъв е. Проф. Драги Георгиев от Македония може да каже, че земята не е кръгла. Това е потомък на предатели, все едно четем писанията на комунисти”.

Това каза зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в предаването “Тази сутрин” по БТВ. Той коментира македонския отказ да се признае Гоце Делчев за български революционер.

“Не може да променяш историята и не е професорът Драги или коминтерновските му учители, който да казва кой е Гоце Делчев. Получаването на датата на ЕС не означава, че са влезли в ЕС, има преговори, отваряне на глави”, припомни Джамбазки.

Той призова да се промени начина, по който се разглежда историята. “До 1944 г. самосъзнанието на населението в Македония е българско. След това започва формирането на македонската нация, към настоящия момент в Северна Македония живее огромна маса хора с българско самосъзнание, историята ще бъде защитена, няма македонска нация преди 1944 г. “, каза Джамбазки.

“След 10 години вероятно няма да преговаряме с професора Драги, а с професор с албанска фамилия”, предупреди евродепутатът от ВМРО. “Между Охрид и Черно море живее един народ и това е българският народ”, категоричен бе Джамбазки. И изтъкна, че затова българският интерес е на тази територия да няма граници.

По отношение на пакет “Мобилност” той каза, че днес започват консултации с държавните институции и транспортния бранш.

“Идеята е да се лобира пред европейските институции и спедиторите и посредниците в ЕС. Никой не им беше обяснил, че техните цени в Западна Европа ще се повишат, когато ги няма източноевропейските превозвачи”, обясни Джамбазки.

Евродепутатът от ВМРО отказа да обсъжда темата за лидера на “Атака” Волен Сидеров и дали ще го съди. Той съобщи, че не се е чувал и виждал с Волен Сидеров, тъй като “нямало какво да обсъжда заедно с него”. След евроизборите Сидеров многократно се изказа рязко по отношение на резултатите, получени от коалиционния им партньор в “Обединени патриоти” – били съмнителни.

“Моят приятелски съвет е да се обърне, да потърси причините за резултатите, които е получил към своята партия и защо не е получил подкрепата, която имат другите. Коалицията “Обединени патриоти” ще просъществува дотогава, докато някой я напусне. Управлението не е самоцел, а отговорност”, каза още Ангел Джамбазки.

Подобни новини

Вашият коментар