Гергов мачкаше Нинова със “сеч”, но не разкеши на конгреса. Пеевски я “посича” на изборите и превзема БСП с “ресурс”

Гергов мачкаше Нинова със “сеч”, но не разкеши на конгреса. Пеевски я “посича” на изборите и превзема БСП с “ресурс”

Георги Гергов е прекалено шумен играч, мачкаше язвително Корнелия Нинова след последния пленум – “сеч”, коментира бизнесменът. И загуби разгромно на конгреса.

(Всъщност той не влезе в битка, след като Румен Овчаров застана зад Корнелия Нинова. Гергов вече върти друга схема – договори се с Пеевски на “тайна среща” преди конгреса.)

Делян Пеевски е ученик на дискретни задкулисни играчи – Васил Иванов-Лучано и Ахмед Доган, не шуми вече след изцепката от трибуната на парламента срещу Цветан Цветанов.

Обаче готви яка сеч срещу БСП на местните избори – ДПС навлезе в общините на БСП в Северозапада отдавна, сега готви атака в Североизтока и Югозапада.

Задържането на “червения кмет” на Костенец часове след конгреса на БСП е знаково. Това ще бъде схемата – Борисов задържа кметове на БСП, ДПС взема общините.

ДПС ще потвърди позицията си на втора политическа сили в органите за местна власт. Движението има повече общини от БСП, държи и областни центрове.

Целта на Сарая е ДПС да разшири географията и след парламентарните избори да е втора политическа сила.

Делян Пеевски на практика е превзел БСП-Пловдив, сега се насочва към Варна, Шумен и Силистра. ДПС ще мачка БСП в Североизтока на местния вот.

Гергов се провали, защото разчиташе на подводниците на Борисов на “Позитано”20 и защото е стиснат, не му се даваха пари за свалянето на Нинова.

Пеевски “ресурс” няма да жали, Нинова е опасна за него с премиерската си заявка. Пеевски ще разкеши яко – и на изборите, и на “Позитано”20.

Корнелия Нинова може да се изненада от резултатите в областни центрове, в които планира победа – в Добрич, Ямбол, Видин и Плевен.

Георги Гергов се договори с Делян Пеевски и затова не скочи на конгреса. Играта вече е друга – катастрофа на БСП на местните и парламентарните избори.

“Герговистите” остават клиенти на ГЕРБ и ДПС и няма да напират засега да превземат БСП за коалиция с Б.Б., Пеевски като иска, да взима оставката на Нинова.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар