„Медузата“ Гуцанов пак оцеля! Този път заради „симбиозата“ с Красимир Янков!

„Медузата“ Гуцанов пак оцеля! Този път заради „симбиозата“ с Красимир Янков!

Градският председател на БСП-Варна, несменяемият Борислав Гуцанов, който има 13 поредни загуби с „братчето“ си Сергей Станишев, отново оцеля. Този път като делегат на Конгреса на БСП и член на НС на БСП, с решаващата роля на Красимир Янков – собственик на два неуспешни опита да стане лидер на БСП, т.нар. Асен Дебелия и самият Гуцанов, научи ексклузивно rns.

Вчера, по време на 49-ия Конгрес на БСП, делегати от варненската организация са поставили за пореден път въпроса за снемане на доверието от Борислав Гуцанов. Този път – като делегат на най-висшия ръководен орган на партията и член на НС. Мотивите – системна явна игра против легитимното ръководство на столетната партия, подкрепата му за узаконяване на Истанбулската конвенция и явните негативи, които БСП-Варна трупа благодарение на него с години.

Предложено било на негово място да влезе като делегат проф. Анелия Клисарова.

Разбирайки за настояването да има делегатско събрание, на което Гуцанов да бъде отстранен от Конгреса и от НС, Красимир Янков, който е депутат от Добрич, но продължава да е „заварено положение“ член на областното ръководство на БСП-Варна, яростно се възпротивил. Един от мотивите бил липсата на кворум.

“Гурото на Янков, известният с прозвището Асен Дебелия и самият Гуцанов хукнаха из залата, вероятно да уговарят делегатите да напуснат по-бързо и да няма кворум. Вследствие – дори да се стигне до гласуване, то да е нелегитимно” – разказаха очевидци пред rns.

В резултат на офанзивата от Янков&Гуцанов, предложението изобщо не било поставено на гласуване.

Така Гуцанов, който често е бил повече в услуга на ГЕРБ, отколкото на БСП, оцеля, този път заради „симбиозата“ си с Красимир Янков, категорични са социалисти.

Паметливи очевидци припомнят, че във времето отношенията между Гуцанов и Янков далеч не са били толкова другарски.

„Всичко започва преди 15-ина години, когато част от БСП-Варна, искат да се отърват от носещият негативи Борислав Гуцанов – тогава шеф на младежката структура в морската столица. Под вещото ръководство на бизнесмена Борислав Манджуков, е направена втора младежка организация на БСП. На нарочна градска конференция се гласува отстраняването на Гуцанов от шефския пост. За жалост, броят на гласувалите не достигна Гуцанов да бъде изгонен.

Красимир Янков беше запознат с цялата схема и без да участва видимо активно в нея, одобряваше Гуцанов да бъде отстранен по този начин, спомнят си общи познати на двамата.“

В последните години обаче, именно Гуцанов поддържаше топли връзки с родственици на убития от нает килър Борислав Манджуков.

От скоро и внезапно тихата вражда между Гуцанов и Янков се е преродила в „искрено, ала матросовско другарство“.

Така се доказа, че границата между омразата е любовта е твърде тънка и лесно се преминава.

Вчерашната ситуация на Конгреса и отказа на Янков да има делегатско събрание за снемане на политическото доверие от Гуцанов, доказа, че двамата са явна „симбиоза“, категорични са варненски делегати.

Най-смешни от вчера насам са верни на Янков, дългогодишни борци против Гуцанов! Те опитваха на няколко пъти да детронират градския председател. Направета бе и нарочна страница в социалната мрежа по темата: „Да изхвърлим Борислав Гуцанов-медузата от БСП“.

Всъщност, силата на „медузата“ Гуцанов е в това, че той винаги намира в кого да се впие и да го използва за ракетоносител – спасител, категорични са свидетели на генезиса му.

Днес „медузата“ Гуцанов, два пъти арестуван с повдигнати обвинения и неосъден по типични за родните ширини причини, празнува рожден ден като градски председател на БСП-Варна.

И това – благодарение на „лИбоФта“ на другаря Красимир Янков и двамцата му съратници.

Да му е честито и дано с помощта на Янков най-сетне да се себеоткрие!

Иначе, като цяло, ситуацията е, както казва един приятел: „Аман от джендърастия!“

RNS

Калинка Пенчева

Подобни новини

Вашият коментар