Община Девня се включи в кампанията Нестле за Живей Активно (снимки)

Община Девня се включи в кампанията Нестле за Живей Активно (снимки)

Община Девня се включи в кампанията „Нестле за живей активно“, която има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене, както и да подпомогне финансово общини, които искат да развиват своята спортна инфраструктура.

В рамките на инициативата на „Нестле“ в новия градски парк на Девня се проведоха различни по вид спортни дейности, конкурс за кулинарни изкушения и състезание по готвене с мастър шеф Стефан от Варна, който бе участник и в едноименното телевизионно предаване.

Свилен Шитов откри спортния ден с благодарности към всички жители, които подкрепиха кампанията, и с надеждата, че общината ще спечели сумата от 20 хил. лева за реализация на проект, насочен към активния начин на живот. Девненци доказаха, че общината заслужава да бъде победител.

В неделния ден в парка се проведе цяла палитра от спортни мероприятия, сред които тенис на маса, колоездене, крос, народна топка, множество детски игри, дартс, бридж, петанк за хората с увреждания и др. Футболният турнир се проведе на спортното игрище в кв. „Девня-1“, където първо детските отбори си спретнаха страхотен мач, а после това сториха и по-големите мъже от различните квартали на Девня.

В оспорвани и изпълнени с много емоции срещи отборите играха до късно вечерта.

За кулинарния конкурс девненските домакини бяха подготвили готови сладки и солени ястия, които кмета оцени. В състезанието по готвене се включиха три двойки момичета от Девня, на които кмета Шитов асистира с удоволствие и под ръководството на мастър шефа.

В рамките на инициативата кмета се включи в почти всички видове спортове, включително и в кроса, където финишира четвърти.

Всички участници в спортния и кулинарен ден получиха награди, осигурени от Община Девня.


Подобни новини

Вашият коментар