Джамбазки за избора в ЕП: Сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността

Джамбазки за избора в ЕП: Сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността

Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е компромис, никой не е печеливш или доволен. Това коментира евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в ефира на БТВ.

„Това са политическите реалности в ЕС. Засега не се случи да има по-голямо представителство на нашия регион“, отбеляза със съжаление той.

Петър Витанов от БСП изтъкна, че разочарование има не само в групата на социалистите и демократите.

Евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев добави, че компромисът е неизбежен, когато политическото тяло в Европа отстъпва пред чиновници.

„Този парламент ще влезе с много ниско доверие и ще е много трудно да го изгради наново. Това е отстъпление за демокрацията в Европа“, подчерта Кънев.

„Изборът е резултат от безпринципна, компромисна и нечистоплътна сделка“. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Европейските консерватори Ангел Джамбазки.

„Бяхме подведени. Началниците в Брюксел взеха решението да си назначат когото си искат. Един месец лъгаха, че имат различни ценности, но се видя, че нямат. Българските представители имаха твърдо поведение. Има основание за недоверието. Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността. Това е плод на срамен политически пазарлък“, каза Джамбазки.

Ковачев коментира неуважението на група евродепутатите на Фараж, които обърнаха гръб на химна на ЕС. „Затова има избори, ЕП и общностни институции. Искаме гласът на европейските граждани да бъде зачитан“.

Подобни новини

Вашият коментар