Международна фолклорна среща в община Ветрино

Международна фолклорна среща в община Ветрино

За седма поредна година в община Ветрино се проведе традиционната международна фолклорна среща.

Над 150 участници дефилираха по улиците на Ветрино в атрактивно шествие и показаха на открита сцена пред сградата на общината красотата, богатството и уникалността на фолклора.

По централния площад, около разпръскващия прохлада фонтан, се извиха кръшни танци, събирайки заедно танцьори и публика в една пъстра фолклорна огърлица.

От своя страна кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров поздрави всички гости на празника и заяви, че амбицията на общината е този фестивал да продължава и занапред и да разраства мащаба си.

Повече от 150 участници от 4 държави взеха участие в празничната програма. Освен българските участници, своето изкуство показаха и състави от Грузия, Румъния, Латвия и сръбска група от Австрия.

От страна на домакините участие в програмата взеха ДФГ „Славей“ при НЧ “Светлина – 1904” с. Белоградец и Клуб за народни хора “Ветринско настроение” при НЧ “Просвета – 1905” с. Ветрино.

За поредна година община Ветрино се превърна в уникален културен мост между народите, който чрез магията на песента и танца, прекосява граници и разстояния и оставя дълбока емоционална следа в сърцата на ценителите на фолклора и традициите.

Подобни новини

Вашият коментар