Борисов за оттеглянето на Цветанов: Мен ме боли най-много

Борисов за оттеглянето на Цветанов: Мен ме боли най-много

Започна Националното събрание на ГЕРБ, което трябва да гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия, предаде репортер на Novini.bg.

 

На форума присъстват 1200 делегати на партията от цялата страна.

 

Промените се налагат, тъй като след изборите за Европейски парламент Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни партийни позици. Така на практика заместниците на Бойко Борисов във формацията в момента са кметовете Димитър Николов и Йорданка Фандъкова.

 

Във видеообръщение председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало разбира значението на местните структури за всяка една партия и изрази увереност, че промените ще бъдат стратегически за бъдещето на партията.

 

,,Искам да ви поздравя за победата на Европейските избори и най-вече специални поздравления за Мария Габриел, която бързо бе оценена в своя ресор, защото цифровизацията е бъдещето на Европа и на европейците и тя допринесе изключително много за това”, посочи Дол.

 

По предложение на Бойко Борисов за нови членове на Изпълнителната комисия бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

 

,,Оттеглянето на Цветан Цветанов е достатъчно е болезнена тема, така че нека да не я коментираме повече. Но изключването на Цветанов не е лесно решение. Мен ме боли най-много”, обясни лидерът на партията и премиер на страната.

 

,,Благодаря на Цветанов за лоялността. Но всичко това е демократично, партията е най-важна от всички, ако искаме да я съхраним. ГЕРБ е дисциплинирана партия, самите ние осъзнавваме какво изисква обществото. Виждате, че продължаваме с промените дори след като спечелихме изборите. А можех да изляза и да кажа: ”Колеги, народът ни прости, победители сме и вадим тази точка от дневния ред (освобождаването на Цветан Цветанов – б.р.)”, но не го сторих, защото тук ключовата дума е ”справедливост”. Справедливостта е важна, защото хората ни гледат”, допълни Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар