Най-сигурните дестинации за пътуване извън Европа през 2019 г.

Най-сигурните дестинации за пътуване извън Европа през 2019 г.

Разберете кои са държавите, които е подходящо да посетите през 2019 г.

В някои страни, безопасността е по – голяма в сравнение с други, законите и редът действат безотказно, а туристите могат да пътуват спокойно и да не се притесняват за престоя и почивката си. Представяме ви най – безопасните държави извън Европа, класифицирани според подробния списък на списание „Global Finance“, Световния икономически форум, както и Глобалния институт за мир. Разберете кои са държавите, които е подходящо да посетите през 2019 г.

Сингапур

Сингапур е смятан за най – чистия и зелен мегаполис в Азия. Името на този град – държава идва от санскрит и означава „Град на лъва“. Сингапур води класацията за най – безопасни и мирни дестинации в света и се характеризира със сигурност по отношение на разпространението на обичайните престъпления. Това е една от страните, които ефективно са защитени от въоръжен конфликти тероризъм. Според проучване, хората в Сингапур се чувстват изключително защитени и напълно сигурни. Това важи и за всеки турист, посетил дестинацията. В страната има качествен ред и мир, в сравнение с други близки дестинации в района, а и света.

Канада

 


Известна със своята красива и най – вече недокосната природа, Канада е най – голямата страна в Северна Америка и втората по големина в света. Страната привлича милиони туристи от цял свят, благодарение на уникалните си природни красоти и феномени, някои от които са Ниагарският водопад, Национален парк „Банф“ и прекрасният остров Ванкувър. Канада се различава от южната си съседка и от още много държави по това, че там нивата на престъпност са много по – ниски. Страната се придържа към качествено здравеопазване, качествено образование и стабилен пазар на труда. Канада е едно от най – безопасните места за посещение, независимо дали пътувате в група или самостоятелно.

ОАЕ

Тюркоазената вода, слънчевите дни и белите пясъчни плажове привличат повече от 15 милиона туристи годишно. Обединените Арабски Емирства са истинско чудо в пустинята, което впечатлява посетителите си с невероятни сгради, екзотика и неповторим блясък. Тази дестинация се нарежда в класацията на най – сигурните места за пътуване извън Европа, тъй като там няма следа от насилие и туристите никога не биха се сблъскали с каквито и да било опасения за своята сигурност. Ако сте решили да посетите тази красива дестинация, то не се колебайте да планирате следващото си пътуване до там и да се насладите на една спокойна и ползотворна почивка.

Южна Корея

 

Южна Корея – страната, която непрекъснато се развива и не престава да се обогатява в сферата на технологиите. Тази прекрасна дестинация е любима на много пътешественици, копнеещи да опознаят източната история и култура. Южна Корея  е изпълнена с древни храмове, живописни планини, буйни оризища и китни риболовни селца. Страната е с много висок стандарт на живот и е четвъртата най – силна икономика в Азия. Туристите спокойно могат да се насочат към това великолепно място, което е сред най-сигурните дестинации за 2019 г. и очарова всеки, посетил го поне веднъж. Красотата на Южна Корея и красотите й очакват всеки пътешественик.

Япония

 

История, оригинална култура, фантастична природа, уникални забележителности и кулинарни изкушения – всичко това прави Япония една от най – привлекателните и интересни дестинации по света. Страната предлага сигурност за туристите и въпреки възможността за джебчийство, шансът да Ви оберат в Япония е много по-малък,  в сравнение с други туристически дестинацииизвън Европа. В класацията на списание „Global Finance“, Световния икономически форум, както и Глобалния институт за мир, Страната на изгряващото слънце се нарежда на 43-то място по безопасност между всички страни в света. Не се колебайте, а планирайте своето пътуване до невероятната Япония и се потопете в духа на източната култура.

Австралия

 

Прекрасната Австралия предлага приказна природа, великолепна история, уникална култура и очарователна австралийска кухня. Името на страната идва от латинската фраза „Terra australis incognita“, което значи „непозната южна земя“. Това е шестата по големина страна в света, която заема територията на цял континент. Изпълнена с красиви места, невероятни острови, плажове и многобройни диви кътчета, страната с радост приветства туристи от различни краища на света. Австралия се класира в челните места сред държавите в света, които осигуряват ред, спокойствие и сигурност, както за местните, така и за туристите. Списание „Global Finance“ представя страната на 18-то място в своя списък с безопасни места.

Мароко

 


Мароко е една от най-интересните и често посещавани екзотични дестинации. Страната е мечта за милиони туристи по цял свят, тъй като предлага невероятни забележителности, уникална храна, завладяваща история, култура и красиви гледки. Тази дестинация също влиза в списъка на най – безопасните дестинации извън Европа, благодарение на сигурността и спокойствието, което е осигурено там за всички туристи. Дестинацията е с ниско ниво на престъпност и, ако решите да посетите това невероятно кътче,  можете да бъдете спокойни за своя престой. Ако искате да се докоснете до екзотиката на Ориента и да станете част от атмосферата на източната култура, то Мароко със сигурност ще надмине Вашите очаквания.


Аржентина

 

Исторически и географски забележителности, уникална природа, дълги плажни ивици и огромни мегаполиси – всичко това е Аржентина. Национални паркове като „Науел“, „Игуасу“,  „Ланин“ и „Лос Гласярес“ са особено популярни сред туристите, както и океанските круизи от нос Хорн до Антарктика и Патагония. Аржентина е място, популярно с аржентинското танго,  ароматните си вина и вкусната храна. Тази дестинация се е превърнала в една от най-желаните за посещение, която се слави и като една от най-сигурните за туристите. Въпреки, че много хора подценяват Аржентина и закона там, класацията на списание „Global Finance“ смята друго и класира страната на 50-то място  в списъка си с най-безопасни държави в света.
 
Снимки: Pixabay

Подобни новини

Вашият коментар