Първан Симеонов: В ГЕРБ започва ново летоброене

Първан Симеонов: В ГЕРБ започва ново летоброене

“Апартаментгейт” беше кулминацията на самозабравянето в политиката. Думите на Борисов на конгреса на ГЕРБ са много сериозно предупреждение към членовете на партията. Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ политическият психолог Антоанета Христова.

Самозабравянето идва от загуба на чувствителност на общественото мнение. Премиерът използва “Апартаментгейт”, за да изтласка Цветанов и да си върне партията, заяви политологът Първан Симеонов.

Борисов дължи политическото си дълголетие на това, че никога не губи връзка с терена, понякога дори е контра на партията си. След Цветанов започва нова летоброене в ГЕРБ, ГЕРБ 2, посочи Симеонов.

Организационната култура на една политическа партия определя устойчивостта ѝ. Това превъртане на колелата е много полезно за партията, коментира Христова.

Борисов изглежда уверен, че чрез имиджи и образи ще постигне повече успехи, отколкото през структурите, заяви Симеонов.

Не мисля, че Борисов разчита само на джипа, мисля че той работи много активно със структурите. Посланията от конгреса са на една стройна партия, с много ясен лидер, каза Христова.

По думите на Първан Симеонов лидерът на БСП Корнелия Нинова укрепва властта си в партията и смекчава конфликта с част от вътрешната опозиция. Според него Нинова е прибързала с подаването на оставката си.

При Нинова има стрелба на много фронтове. Тя обаче явно е такъв човек, че търси тези фронтове, заяви Антоанета Христова.

 

Подобни новини

Вашият коментар