Това са кметовете, които ще се борят за нов мандат

Това са кметовете, които ще се борят за нов мандат

Стартираха номинациите за местните избори. Партиите вече стягат редиците и решават – да заложат ли на досегашните имена, или на нови фаворити, информира bTV.

В София ГЕРБ отново ще заложат на Йорданка Фандъкова. Очаква се БСП да издигнат срещу нея депутата Георги Свиленски.

Мая Манолова също е възможен участник във вота, но – като независим кандидат.

В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова и депутат от левицата.В Пловдив се очаква ожесточена битка, защото досегашният кмет Иван Тотев няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Те ще заложат на областния управител – Златко Димитров.

НФСБ вероятно ще издигне Славчо Атанасов, който е бивш кмет на града. А ВМРО ще заложи на друг депутат – Александър Сиди.

БСП още нямат фаворит за Пловдив.

Номинациите в основните политически партии вече са започнали.

В ГЕРБ снощи е заседавала Изпълнителната комисия, на която е решено да се разпратят указания до общинските организации да започнат номинации до седмица, за да може до 10 август да са приключили.

Най-много неясноти обаче има за Пловдив. Там ГЕРБ може би ще заложи на областния си управител Здравко Димитров. Патриотите също се стягат за сериозна битка. Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември. Вече е ясно обаче, че партията ще заложи отново на кметовете си в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

ДПС започват подготовката си за вота утре, на заседание на Централния си съвет. Вече е ясно обаче, че в Кърджали отново ще заложат на Хасан Азис, срещу когото ГЕРБ изправят областния управител Никола Чанев.

Blitz.bg

Подобни новини

Вашият коментар