Нинова казва кандидата за кмет на София през септември, чака Манолова

Нинова казва кандидата за кмет на София през септември, чака Манолова

Кандидатът за кмет на София от БСП ще бъде определен на 1 септември, когато ще е градската конференция – това заяви лидерът Корнелия Нинова преди началото на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро в Шумен.

БСП ще изчакат националния омбудсман Мая Манолова да реши дали иска да се включи в изборната надпревара за столицата и тогава ще коментират.  По отношение на машинното гласуване БСП запазват позицията си, че то трябва да остане, иначе се отнемат демократичните права на избирателите. Затова социалистите ще бойкотират заседанието на парламента във вторник, когато трябва да се разгледа и гласува промяната в закона, с която ще се премахне машинното гласуване.

“Смятам, че го правят с цел да манипулират изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да вписват “мъртви души”. Разбира се, ние ще си правим нашите предложения такива, каквито сме правили досега като алтернатива. Искаме изчистване на списъците от “мъртвите души”, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване и редица други предложения, които сме правили по Изборния кодекс, ще ги направим отново. И се надяваме този път да бъдем чути и да бъдат приети”., каза тя, цитирана от БНТ.

Подобни новини

Вашият коментар