През есента започва реконструкция на водопроводната мрежа във Ветрино за близо 6 млн. лева

През есента започва реконструкция на водопроводната мрежа във Ветрино за близо 6 млн. лева

През есента в община Ветрино предстои да започне реализацията на голям проект за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров. По думите му проектът е на стойност 5.8 млн. лева. Със средствата в няколко от населените места ще бъде подменена водопроводната мрежа. Общината е кандидатствала и с проект за осигуряване на средства за реконструкция на улични водопроводи на територията на село Невша.

По отношение на водните обекти на територията на селищната система и извън нея, кметът коментира, че засега проблеми няма въпреки дъждовете от последните месеци. „Язовирите ни са отдадени на концесия, вменено е на концесионерите да следят нивата, да изпускат нивото на водата, където е необходимо. На всички язовири има хора, които дават дежурства. Ние следим метеорологичната прогноза и предаваме данните на концесионерите“, обясни той.

Според д-р Димитров през тази година трябва да се извършат дейности за възстановяване на пропускателната способност на реката, преминаваща през село Габърница. „Габърница е такова населено място, в което от село Неофит Рилски идва много вода. Съответно от хълмистите части около Габърница и Староселец, водата се събира в руслото на реката и понякога при обилни дъждове минава голям обем вода и има опасност от наводняване на дворовете на хората. Надявам се проектът скоро да бъде реализиран“, обясни кметът.

Диана СТОЕВА

Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар