Борисов с оферта: Кристиян да съдейства на ГДБОП да разкрият кой е нанесъл щетата и да го оневинят

Борисов с оферта: Кристиян да съдейства на ГДБОП да разкрият кой е нанесъл щетата и да го оневинят

Молбата ми е, след като е невинен според някои медии, да отвори машините, да покаже сървърите на колегите и да му се извинят. И да се приключи”, отсече министър-председателят на България

Сериозна оферта направи министър-председателят Бойко Борисов към заподозрения за хакерската атака срещу системата на НАП и източването на лични данни на 5 милиона българи Кристиян Бойков.

“Най-човешки казвам – защо не съдейства на служителите на ГДБОП и да разкрият кой е нанесъл щетата и да го оневинят”, заяви Борисов по повод скандала, който четвърти ден тресе държавата.

20-годишният младеж беше пуснат вчера от ареста по разпореджане на прокуратурата с мярка за неотклонение “подписка”. “Хакерът е пуснат под гаранция, защото щетата не е за тежка присъда”, разкри премиерът.

Кристиян Бойков бе задържан за два дни, а според адвокатите му 5-6 часа е бил подложен на натиск от страта на ГДБОП да признае вина, срещу което щял да бъде оневинен. Бойков не се съгласил, подчертаха защитниците му.

“Молбата ми е, след като е невинен според някои медии, да отвори машините, да покаже сървърите на колегите и да му се извинят. И да се приключи”, отсече министър-председателят на България.

Премиерът посочи, че няма да има уволнения в приходната агенция заради хакерската атака.

“Затова, че Приходната агенция на НАП работи – никога не е работила по-добре от сега… На ЦРУ файловете отвориха, там проникнаха. Путин и Обама разпоредиха на техните служби от преди –3 години. Техните служби минаха на механични пишещи машини. Те са действително вълшебници – сега да не ги подстрекавам, за да ни демонстрират всеки ден каквото могат. Това е като едно време, когато бяхме младежи много искахме да се сбием, да се покажем на тази възраст. Тези, понеже са гении в своята дейност, искат да се покажат пред другите колко са по-добри, когато хакнат някоя от важните системи“, каза пред медиите във Варна Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар