“Руският хакер” обслужи ГД БОП за “Криссс”. Б.Б. направи “стрес-тест” на лобитата в МС, Пеевски готви “ресто” за Цветан…

“Руският хакер” обслужи ГД БОП за “Криссс”. Б.Б. направи “стрес-тест” на лобитата в МС, Пеевски готви “ресто” за Цветан…

Три скандала покриха медийно сделката за F-16, оставяйки я на втори план – интригата срещу шефовете във “Военна информация”, хакерската атака по НАП, задържанията в ДФ “Земеделие” и оставката на директора.

Знакова фигура като Делян Пеевски бе намесена от медиите и в трите – искал да овладее Военното разузнаване, хакерската атака по НАП целяла оставката на “неговия министър на финансите”, акцията в ДФ “Земеделие” била негова.

Анализаторът Илиян Василев привидя “ръката на ГРУ” в хакерската атака. Може, ако ГРУ е действало чрез агентура – атаката е планирана и реализирана в страната, твърди източник от службите.

“Руският ГРУ-хакер” обслужи оперативно ГД БОП да задържи “Криссс”. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов (всъщност Бойко Борисов) посочи “руска връзка” заради сделката за F-16, за да провокира “русофобите” да се развихрят и да направят медиен заслон на службите.

В същото време ГД БОП използва “оперативния чадър”, за да работи по “Криссс” – “Есте”, следа, отвеждаща към група, целяща оставката на министъра на финансите Владислав Горанов и интрига между Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Васил Божков, коментира източникът от службите.

“Пеевски смята, че Цветан Василев е разкешил на “руски банкови хакери”, за да освети рекета чрез НАП. Делян готви ресто срещу банкера”, заяви източник от ДАНС.

Източник от ГД БОП лансира друга версия – “Цветан е в дъното на акцията, но не е Василев… В службата все още работят хора на Цветан Цветанов”.

“Цветан Цветанов атакува Томислав Дончев и Владислав Горанов, защото са го убедили, че те стоят зад “Апартамент гейт”, коментира бопаджията.

Междувременно, както винаги, Бойко Борисов се опитва да извлече полза от атаката и направи “стрес-тест” на лобитата в Министерския съвет.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар