Как различните зодии се справят с развода

Как различните зодии се справят с развода

Всяка зодия преживява връзките, браковете, успехите и неуспехите в тях по свой собствен начин. Когато се стигне до развод, реакциите са до голяма степен белязани от характерните особености на всяка зодия. Ето как реагират те в тази ситуация.

Овен

Овните могат да са изключително непредсказуеми, когато се отнася до раздяла или развод. Ако са се отегчили от връзката си, те могат да си тръгнат без предупреждение, което да изненада партньора им. Ако обаче половинката им поиска развод, това може да ги съсипе психически и емоционално. Те стават раздразнителни, импулсивни, могат да кажат много силни и нараняващи думи. Добрата новина е, че Овните бързо се оправят. Имат способността да се изправят на крака за отрицателно време, благодарение на силната си психика и характер. След като преболедуват раздялата, те се връщат към нормалния си начин на живот. Скоро започват да излизат по срещи.

Телец

Разводът опустошава Телеца. Той е съкрушен дълго време. Опитва се известно време да ходи по срещи, но не може да спре да мисли за бившия си. В много случаи се опитва да си проправи път отново към сърцето на бившата си половинка. Ако това не се получи, се нуждае от още дълго време на самосъжаление и възстановяване. Телците са търпеливи. В някои случаи очакват същото от партньорите им – да почукат обратно на вратата им. Дори това да не се случи, Телецът е твърда зодия и с времето се справя с болката и продължава напред.

Близнаци

Когато Близнаци реши да се развежда, това е изненада за абсолютно всички. Тази зодия е способна да се чувства отегчена и разочарована от връзката си, докато същевременно изглежда щастлива. Ако не получават онова, от което имат нужда, те нямат никакъв проблем да сложат рязко край на всичко без предупреждения и втори шансове. Може и да се направят, че изслушват мнението на другите, но в крайна сметка ще направят онова, което са решили.

Рак

Връзките и семейството са изключително важни за Раците. В много случаи те се превръщат в нуждаещи се от внимание, любов и семейна топлота, карайки партньорите си да не могат да съберат сили да ги напуснат, притеснявайки се, че няма да се оправят сами. Ако остане сам, Ракът ще премине през всички фази на болката и страданието по най-драматичния начин и ще се постарае всички наоколо да разберат, че страда. Необходимо им е доста време, докато раните в сърцето им заздравеят.

Лъв

Когато се стигне до развод, Лъвът има огромната нужда да докаже на партньора си, че той е причината за раздялата. Лъвовете никога не поемат вина за своята част от грешките си, дори пред себе си. Не падат по гръб заради огромната си гордост. Никак не обичат да се чувстват слаби и победени. Борят се за достойнството си докрай, понякога твърде грубо. Лъвовете обичат да взимат контрол в ситуацията. Разводът ги наранява много дълбоко, но са прекалено горди, за да си го признаят.

Дева

Девите са практични дори в разводите си. Когато се стигне до влошаване на отношенията, те започват да търсят основа, на която да се опитат да изградят отново отношенията си преди да са взели финалното решение. Последното, което Девите искат, е да нанесат необратими емоционални щети върху партньора си, особено ако са намесени деца. Готови са да търпят до последно в името на децата. Ако ситуацията е непоносима и непоправима, продължават напред и се правят, че нищо не може да ги срине. Каквото и да се случи, те не проявяват гнева си пред децата. Техен приоритет е да са сигурни, че всичко е наред с тях и че са направили всичко по силите си да запазят психиката им.

Везни

Везните знаят, че ако връзката не се получи, това е възможност за тях да опитат нещо ново. Не страдат дълго и разводите не са толкова болезнени за тях, колкото за другите зодии. Везните умеят да извличат поуките от неуспешните си връзки и лесно продължават напред. Готови са за нова любов почти веднага след развода, дори нямат търпение да се почувстват отново на 20. Везните обожават да бъдат обожавани и щом усетят, че сегашният им партньор вече не ги обича чак толкова, не се замислят да си тръгнат. Дори да бъдат изоставени, пак не страдат твърде дълго.

Скорпион

Скорпионите са особено страстни и в известен смисъл напрегнати. Ако им бъде поискан развод и не го очакват, са склонни да реагират умопомрачително. Скорпионите обичат дълбоко и когато любовта им бъде отхвърлена, стават изключително язвителни, груби и яростни. Възможно е дори да започнат да обмислят отмъщение. Способни са да направят нещо манипулативно или деструктивно за бившата си половинка. Опитват се да реагират рационално, но невинаги им се получава. Разводът е едно от нещата, които ги наранява най-много. Затова и предпочитат в много случаи първи да направят тази крачка, щом усетят, че нещата вървят натам.

Стрелец

Стрелците притежават свободен дух. Ако започнат да се чувстват притиснати или не на мястото си в брака, няма да чакат дълго преди да поискат развод. Не им трябва да мислят дълго, докато определят чувствата си. Способни са да скочат от брак към развод и нова връзка за броени дни. Често го правят, за да изтрият болката от неуспеха, в много случаи отново безуспешно. Може да се окаже наистина голямо предизвикателство за един Стрелец да се задържи задълго в брака си, особено ако се появи и нотка на съмнение. Егоцентрични са и до някаква степен притежават нарцистичен подход към половинките си.

Козирог

Козирозите ще се опитат да направят и немислимото, всичко по силите си, за да спасят брака си. Готови са да жертват себе си само и само да си дадат втори шанс. Козирогът е аналитична зодия, затова ще разнищи проблемите във връзката докрай, за да се опита да ги поправи. Те не могат да се примирят с мисълта, че връзката и усилията им могат да се провалят. Ако партньорът на Козирога му изневери и то неведнъж или направи нещо друго непростимо, емоционалната стена ще бъде издигната и преговорите ще приключат мигновено. Козирозите не правят компромиси с достойнството си. Когато бъдат предадени са непоколебими.

Водолей

Водолеят никога не иска да е лошият във връзката, брака и дори в развода. Ако се стигне дотам, той няма да признае вината си, защото все пак до развод се стига взаимно. Вината не може да е само едностранна. Не и за Водолея. Не обичат, когато партньорът им стане прекалено емоционален в разделите. Чувстват неудобство. Може да се опитат да манипулират ситуацията така, че партньорът им да започне да вярва, че вината за раздялата е негова. Водолеите обожават да са заобиколени с хора. Самотата ги плаши и влудява. Затова дори да са в развод, те ще намерят начин да открият нова връзка и да извлекат ползи от старата.

Риби

Рибите изискват много грижи и внимание към себе си от партньорите си. Ако не го получат, започват драмите и разделите, понякога по няколко пъти. Те са зодия, която се врича в искрена вярност и очаква същата отдаденост от половинките си. Когато не я получат, могат да станат язвителни и мрънкащи. Започват да се затварят в себе си, да се депресират, да се чувстват нещастни и да се изолират от света. Рибите дават втори, трети, пети шансове. Нужно им е доста време, за да сложат точката.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Подобни новини

Вашият коментар