Психолог: Данаил Кирилов дълобоко се съмнява, че е на мястото си

Психолог: Данаил Кирилов дълобоко се съмнява, че е на мястото си

Данаил Кирилов се опитва да направи две неща – да стои на висотата на поста си и в същото време да стои и на висотата на личността си. Но това няма как да се получи, заради това се получава разминаването, което всички иронизират.

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов пред бТВ в коментар за жестовете на политици по време на най-важните събития през месеца.

За изявата на министъра на правосъдието Данаил Кирилов по време на демонстрацията за разпределение на дела Йорданов заяви, че няма да открие Индия  ако каже, че това е предизвикало изключително много иронични коментари.

Той се опитва да контролира процеса, но не е наясно със съдържанието. Не е подготвен за тази среща. Той не внимава какво се случва, защото е фокусиран върху себе си. Вместо да направи новина от ситуацията, той прави новина от самия себе си, защото дълбоко се съмнява, че е на мястото си. Очевидно страда от сценична треска. Много внимателно трябва да се подготвя, когато му предстои публична изява, обясни поведението министъра психологът.

Йорданов коментира и поведението на премиера Бойко Борисов по време на станалите вече почти ежедневни клипове от джипа му.  „Очевидно е, че на премиера много са му харесали коментарите, че е взел „на ръчно управление“ делата в държавата и продължава в тази посока да ни показва, че може да управлява ръчно много неща. Внушението „аз мога всичко“ е в характерно народняшки стил – аз съм силен и добър. Създава усещане за неформалност, топлота и близост до народа. Може да се прекали с тези неща, защото голяма част от аудиторията прави по-сложни преценки. Бих посъветвал премиера просто да внимава да не “пресолява манджата”, защото така ще загуби по-интелигентната част от аудиторията си. Това са едни внушения, от които ние дълго се опитвахме да се отдалечим. Хората не очакват лидерство, което омнипотентно, а такова което е посредническо. Очевидно премиерът се опитва да ни внуши, че всичко може да мине на ръчно управление“.

Психологът коментира и срещата на Борисов за честен футбол с думите: „Поведението на представителя на „Лудогорец” е твърде суховато и е делово комуникиране с премиера. Божков подходи уверено, Ганчев с уважение. Прави впечатление, че Ганчев не седна фронтално, а леко в страни. Двамата прокурори демонстрират лека незаинтересованост”, посочи Йорданов.

Психологът коментира и поведението на защитниците на предполагаемия извършител на хакерската атака срещу НАП – 20-годишният Кристиян Бойков. По думите му те не са говорели с факти и конкретни понятия, а по-скоро са били загрижени за репутацията на фирмата.

Подобни новини

Вашият коментар