Phillips може да сглобява електромобили в България

Phillips може да сглобява електромобили в България

Phillips Electric Car е проявила интерес към построяване на център за сглобяване на електрически автомобили, мотопеди и автобуси, предназначени за европейския пазар.  Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и Банг Сеунхо, президент на Phillips Group.

От съобщението на икономическото ведомство се разбира, че холандската компания е проявила интерес и към евентуалното изграждане на център за производство на електрически батерии или да сключи да сключи договор с местни производители в областта.

Караниколов е уверил Сеунхо, че “министерството ще застане плътно зад идеята на компанията и проекта им на територията на България, което от своя страна ще свърже производството на Phillips Electric Car с Европа”.
По думите на министъра България предлага много добри условия за чуждестранни инвестиции. Според Караниколов инвеститорите, избрали страната ни, я оценяват много високо, а подобна работа у нас ще помогне на компанията да развие идеята производството да се изнася в Европа.

Президентът на  Phillips Group ще остане в България една седмица, като вече има предвидени срещи във връзка с развитието на проекта. Освен в Министерството на икономиката, той възнамерява да посети производствените бази на някои компании у нас в сферата на частното автомобилостроене.

Банг Сеунхо ще посети също Национална компания индустриални зони (НКИЗ), както и  Тракия икономическа зона (ТИЗ). Ако срещите са достатъчно успешни за компанията, ще се предвидят проекти и в други сфери, като енергетиката например.

Подобни новини

Вашият коментар