Девня се подготвя за своята 50 годишнина с пищни тържества

Девня се подготвя за своята 50 годишнина с пищни тържества

От 24 до 27 август тържествата на откритата сцена в модерния парк “Разсадника” ще съберат малки и големи – жителите на този сплотен около хилядолетната си история град и неговите гости.

Домакините, начело с кмета Свилен Шитов, се стягат за четиридневен купон и са са се погрижили за всеки вкус да има забавления от сутрин до вечер, и по-точно от 11 до 23 часа.

Празничната четиридневка ще бъде открита с изпълнения на танцов клуб “Емоция”, на представители на Народно читалище “Васил Левски 1910“ от село Падина и Гайдарска школа – Девня. Невъзможно е да се изредят всички участници в тържествата, но сред тях са, освен състави от Девня и Варна, и любимци на публиката от цялата страна.

На 24 август, събота, от 20 до 23 часа, е концертът на фолк звездата Тони Стораро. Девненци ще чуят още поп дивата Румяна Попова и певицата Ашли. В неделя Ути Бъчваров ще дирижира от 14 часа конкурса за най-вкусен курбан.

26 август, неделя, също е изпълнен със събития, които предлагат танцови и певчески емоции, а по вечерно време – от 20 до 23 часа, девненци и гостите на града ще имат удоволствието да видят на подиума Гери Никол, Атанас Колев, Невена Пенкова, Симона Загорова и други звезди от младата “музикална смяна”.

На историческата за Девня дата 27 август, когато се навършват 50 години от обявяването на селата Девня, Река Девня и Марково (сега кв. Повеляново) за един град, програмата ще започне с игра на петанка, а в музикалната част публиката ще слуша от 18,30 ч. “Headmaster” и “Бумеранг”, последвани от група “Сигнал”, а за финал – фолк певицата Алисия и ансамбъл “Тракия”.

Водещ на събитията ще е Стоян Петков. Организатор на четиридневните празници, наситени с емоции, е Община Девня, която в момента трескаво се готви за тържествата.

Подобни новини

Вашият коментар