Съседите загърбиха Европейския Съюз

Съседите загърбиха Европейския Съюз

От всички послания, които Сърбия получи през последните седмици от държавите от Запада, става ясно, че „Брюкселското споразумение с Прищина е мъртво и вече няма европейска интеграция на Сърбия”, каза председателят на Сръбската народна партия и министър на иновациите в сръбското правителство Ненад Попович.

След „фарса с терориста Рамуш Харадинай пред т.нар. Специален съд за престъпленията на Армията за освобождение на Косово в Хага, новите присъди, че сме геноциден народ, арестите на сърби и нападенията срещу нашата държавна територия в Косово”, Сърбия трябва “още по-твърдо да се придържа към своята конституция и към резолюция 1244, да помага колкото и когато е възможно на своя народ в Косово, да се консолидира още повече икономически и военно, като се обляга на своите приятели и съюзници Русия и Китай”.

„Сръбският политически кораб трябва да бъде обръщан бавно и мъдро, без сътресения, в друга посока. Тази посока подразбира Сърбия да развива още по-твърдо политическо, икономическо и военно сътрудничество с тези страни, които искат да градят със Сърбия отношения на равноправни основи, зачитайки нейния суверенитет и териториалната цялост по въпроса за Косово”, се казва в писменото изявление на Попович.

Сърбия

Подобни новини

Вашият коментар