17-годишната Дария се нуждае от нашата помощ, за да живее

17-годишната Дария се нуждае от нашата помощ, за да живее

17-годишната Дария от Провадия се нуждае от нашата помощ, за да живее, научи Varna24.bg. Ето какво съобщава майката на момичето в платформата helpkarma.

“Мили хора, дъщеря ми Дария се нуждае от Вашата помощ и подкрепа, за да победи в битката за своя живот!

Дари е диагностицирана с Муковисцидоза и се нуждае от спешна трансплантация на бял дроб!

Муковисцидозата представлява заболяване, което поразява дихателната система. В резултат се натрупва гъст мукозен секрет, който създава условия за възникване на хронично възпаление и развитие на прогресираща дихателна недостатъчност. Много дечица със същата диагноза в последните месеци загубиха битката.

Но ние не спираме да вярваме, че с ваша помощ Дари ще живее!

В момента Дари трябва да се стабилизира, изпратили сме запитване към няколко болници. За съжаление, според предварителната информация трансплантацията ще струва около 240 000 евро.

Животът на нашето малко момиченце е оценен на огромна сума, с която нашето семейство не разполага!

Като майка съм длъжна да направя всичко за детето си! Единственото, което искам е Дари да оздравее! Мечтая тя да води един нормален тинейджърски живот, да порасне и да завърши училище! Дари заслужава да вкуси с пълни шепи от живота, който ѝ предстои, но за да се случи всичко това е необходимо да победи коварната диагноза!

С цялото си майчино сърце ви моля да не ни оставяте в този труден момент и да помогнете на нашето малко слънчице!

Вярвам, че с вашата помощ ще се случи чудо и Дария ще получи нови работещи бели дробове!

Благодаря ви предварително!”

Много хора се трогнаха от апелът за помощ. Варненката Виктория-Александра, живяла дълго в Австрия, изпрати запитване до клиники там за възможността за извършване на животоспасяващата трансплантация. Отделно дамата предложи на търг дръвче от полускъпоценни камъни, изработено от нея, а средствата, които бъдат дарени ще отидат за каузата на Дария Димитрова.

Девненски бизнесмен обяви също, че ще дари оборота от дневния бар, който има, за да помогне на болното момиче, което се нуждае от животоспасяваща операция. Младият бизнесмен призова всички да последват неговия пример, за да спасят живота на Дария Димитрова от Провадия.

“Апелът ми е към всички – не само към хората, но и към бизнеса и местните власти – да обърнат внимание на това младо момиче и да му помогнат! Боли ме, че болните деца са оставени на произвола на съдбата и техните семейства сами трябва да търсят начини за събиране на средства, докато децата им гаснат. Това го няма в нито една европейска държава!“, коментира Денис Куцаров.

Всеки, който иска да помогне за събирането на средствата, може да преведе своята лепта по следната банкова сметка:

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова

За повече информация: Дари живот на Дари

Подобни новини

Вашият коментар