Oppo показа „безграничен“ смартфон екран

Oppo показа „безграничен“ смартфон екран

Китайският производител на смартфони Oppo показа нова технология, която може да се окаже бъдещето на екраните, пише Business Insider. Тя се нарича „waterfall screen” (или „екран водопад“ от англ., бел.р.).
Иновацията позволява извиване на страничните ръбове на дисплея до край – нещо като версията на Samsung, налична при Galaxy S и Galaxy Note, но в много по-голяма степен.
Кривата е толкова остра, че на практика не се виждат никакви рамки от двете страни на телефона. Краят на екрана и началото на панела са видими само при поглед отстрани.
На снимката в туита по-долу става ясно за какво иде реч.
Кадрите повдигат въпроса за какво например може да бъдат използвани тези извити части от екрана. Интересно е и в каква степен ще са чувствителни, така че да се избегнат случайни докосвания и подаване на нежелани команди.
Не е ясно кога и дали изобщо този кран ще стане реалност скоро. Oppo не обявява допълнителни спецификации или дати.

 

OPPO

@oppo

Taking borderless smartphone innovation to new heights, we’re thrilled to give you a first look at ‘Waterfall Screen’ technology. 🤯

What do you think the screen-to-body ratio is on this prototype? 😏

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter
1 678 души говорят за това

Подобни новини

Вашият коментар